Ayva çekirdeği kürü ile çatlaklara elveda
GÜZELLİK

Ayva çekirdeği kürü ile çatlaklara elveda

Cilt uzmanı Suna Dumankaya çatlaklar için ayva çekirdeği kürünü öneriyor...

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Ağustos 2014

Ayva çekirdeği cildin deformasyonunu tamir edici özelliğe sahip bir yiyecektir. Bu özelliği nedeniyle yüzdeki lekelere ve özellikle hamilelikte oluşan çatlaklara uygulanabilir doğal bir tedavi yöntemidir. Cilt uzmanı Suna Dumankaya'nın önerdiği çatlaklar için ayva çekirdeği kürünü; bir adet ayva ve biraz su ile çatlak maskenizi hazırlayabilir ve çatlaklardan kurtulabilirsiniz. bir adet ayva, yeteri kadar su, yeteri kadar hindistan cevizi suyu.

Ayva Çekirdeği Kürü İle Çatlaklara Elveda

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Ayvayı ikiye böldükten sonra çekirdeklerini temizleyin. Çekirdeklerini bir bardak içine alın ve üzerine yarıya kadar su doldurun. Bu karışımı sabaha kadar bekletin. Sabah bu karışımı süzün ve içine biraz hindiztan cevizi suyu ekleyin. Karıştırıp, kürü kavanoz içinde bekletin.
Çatlaklar için ayva çekirdeği kürü kullanımı:

Bilhassa doğumdan sonra görülen çatlaklar üzerinde etkili olan ayva çekirdeği kürü her gün kullanılarak kısa sürede etkili bir tedavi uygulanır. Uygularken masaj yapın ve çatlakların toparlanmasını hızlandırın. Bu kürü hamilelikte uygulamak kesinlikle yasaktır. Hamilelikten sonra görülen çatlaklar için uygundur.