Bahçe bakım rehberi
LIFESTYLE

Bahçe bakım rehberi

Günlerin uzaması ve havanın ısınması ile birlikte doğa da canlanmaya başladı. Yine de bu erken bahar sinyallerine kanmayın, çünkü kış soğuğunun ne zaman biteceği belli olmaz

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Nisan 2010

Bahçelerin sağlıklı ve göz alıcı bir yapıya sahip olmasında, mevsime uygun sulama, gübreleme, ilaçlama, budama gibi işlemlerin zamanında ve tekniğine uygun olarak yapılması çok önemli. Bu nedenle nisan ayında özellikle toprağın ısınmasıyla birlikte, kıştan kalan işleri bitirip bahçenizi yaza hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bahçe ve bitki bakımında en önemli noktalardan biri ise bahçede yapılacak işe uygun aletleri kullanmaktan geçer. Botanika Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı'dan, nisan ayı bahçe bakımı ile ilgili ipuçları aldık.

1 Bahçeyi temizleyip, toprağı havalandırın

Bahçenin temizlenmesi, hastalıklı ya da kurumuş dal ve yaprakların kesilip, bitki köklerinin havalandırılması gerekir. Bahçeyi yabani otlardan temizlemek ve oluşabilecek zararlılardan korumak için çapa ve tırmık kullanabilirsiniz.

2 Çim alanların bakımını yapın

Çim alanların bakımı için yapılacak temel işlemler sulama, biçme, havalandırma ve gübrelemedir. Doğru metotlarla ve doğru aletleri kullanarak yemyeşil çim alanlar elde edebilirsiniz. Özenli bir çim bahçesine sahip olmanın başlıca sırrı, çimleri düzenli olarak biçmek ve ek besin takviyesi yapmaktır.

3 Yeni bitkiler dikin ve saksıları değiştirin


Yazın taze salata yemek istiyorsanız, yeşil soğan, marul, turp gibi sebzeleri dikmenin tam zamanı. Ayrıca bu ay begonvil, sardunya ve camgüzeli için de doğru zaman. Hem yeni bitki dikerken, hem de saksı değiştirirken doğru gübreyi ve aletleri kullanmak da çok önemli.

4 Çiçeklere ek besin takviyesi yapın

Mevsim çiçeklerinin iyi havalandırılmış humuslu bahçe toprağına ya da torfla karıştırılmış topraklara dikilmesi gerekir. Ayrıca bu çiçeklerin bahçenin ışık koşullarına uygun olması da çok önemli.

Yapım Esra Esen Derman

Kaynak : House Beautiful
Abone olmak için:
Tıklayın